10 produkti ĶĪNIEŠU virtuves cienītājiem
top of page

10 produkti ĶĪNIEŠU virtuves cienītājiem

Updated: Nov 3, 2021

Ķīniešu virtuvē ir daudz dažādu, krāsainu garšu. Sākot no sojas mērces līdz pat rīsu vīnam. Apkopojām desmit produktus, bez kuriem nevarēsi iztikt, gatavojot ķīniešu maltītes.

 

1. SOJAS MĒRCE


Ķīniešu virtuvē bez sojas nekā neiztikt. Tā tiek izmantota marinādēs, mērcēs un tiek izmanota dažādos ēdienos. Sojas mērce ir visatpazīstamākā sastāvdaļa Ķīnas virtuvē. Pastāv daudz dažādu sojas mērču, bet ķīniešu virtuvē vispopulārākās ir gaišā sojas mērce un tumšā sojas mērce.


Gaišā sojas mērce ir vieglāka un sālītāka.


Tumšā sojas mērce ir tumšāka un ar garšu bagātīgāka.

Apskati un iegādājies produktu šeit : www.avokado.lv/product-page/tum%C5%A1%C4%81-sojas-m%C4%93rce



2. HOISIN MĒRCE


Tā ir bieza, tumši brūna mērce, kurai piemīt mazliet salda un asa garša. To izmanto mērcēs, marinējot gaļas un daudzos citos veidos. Tā mūsdienās arī ir iesaukta par Ķīniešu BBQ mērci.



3. RĪSU VĪNS

Rīsu vīns tiek izmantots marinādēs, lai padarītu gaļu maigāku, un arī pievieno mērces, lai iegūtu stiprāku garšu.




4. RĪSU ETIĶIS


Lielākoties visi Ķīnas etiķi ir rīsu etiķi un tas tiem dod maigāku, miltaināku garšu nekā tipiskajiem Eiropas etiķiem. Pārsvarā etiķi izmanto ķīniešu virtuves receptēs, kur nepieciešamas saldskābas garšas.



5. AUSTERU MĒRCE


Austeru mērce ir gatavota no austeru ekstrakta un garšvielām. To izmanto, lai ēdieniem pastiprinātu garšas un arī padarītu tos tumšākus. Austeru mērce spēj maltītei piedot tipisko Ķīnas virtuves garšu.


Iegādājies produktu šeit : www.avokado.lv/product-page/austeru-m%C4%93rce



6.SEZAMA EĻĻA


Nepieciešams tikai mazliet, lai šī eļļa spētu izmainīt ēdiena garšu. Tā ir tumša eļļa, kas ir iegūta, saspiežot sezama sēklas. Īpaši populāra tā ir marinādēs, mērcēs un ceptos ēdienos. To reti izmanto cepšanā, jo tai ir intensīva garša.




7. PLŪMJU MĒRCE


Šī ievārījumam līdzīgā mērce tiek plaši izmantota, gatavojot ķīniešu virtuves ēdienus. Tai piemīt salda un skāba garša. Izmanto uzkodās, marinādēs, salātos vai grila ēdienos.



8. JASMĪNA RĪSI


Šie rīsi, kas ir mazliet garāki, nekā citi rīsi, ir viegli un mazliet lipīgi, kā arī tiem piemīt maiga jasmīna ziedu smarža.




9. KALTĒTI SARKANIE ČILĪ


Ķīniešu maltītēs bieži sastopami ir kaltēti sarkanie čili, kas spēj iedot spēcīgu asumu maltītēm. To izmanto ļoti dažādi, pievienojot pašai maltītei vai pievienojot eļļās vai sojās.


Iegādājies čili pākstis šeit : www.avokado.lv/product-page/%C4%8Dilli-p%C4%81kstis



10. MALTS BALTAIS PIPARS


Ķīniešu virtuvē baltais pipars tiek izmantots ļoti plaši. Ķīnā cilvēki ir iecienījuši balto piparu (atšķirībā no melnā pipara) dēļ tā vienkāršās, bet asās garšas. To visbiežāk pievieno pēc maltītes pagatavošanas.


Baltos piparus iegādājies šeit : www.avokado.lv/product-page/baltie-pipari-veseli



 

Šos visus gardumus atradīsiet mūsu interneta veikalā www.avokado.lv vai AVOKADO veikalā Rīgā, Tērbatas ielā 49/51




bottom of page