WAKAME - japāņu jūraszāle
top of page

WAKAME - japāņu jūraszāle

Japāņu un korejiešu jūras audzētāji jau gadsimtiem ilgi audzē vakame (wakame). Wakame ir ēdamā jūras aļģe, jūras dārzeņu suga, ko bieži dēvē par jūraszālēm un plaši izmanto Āzijas zupās, salātos un uzkodās, arī kā garšvielu.


Pēc kā tā garšo?


Tāpat kā lielākajai daļai jūrasaugu arī wakame ir sāļš umami aromāts ar nelielu salduma pakāpi. Tā kā vakame nāk no jūras, tās garšos pēc jūras vai vismaz radīs tādas garšas sajūtas, taču negaršos pēc zivīm. Savas tekstūras ziņā kaltāts wakame ir nedaudz gumijains, ar slidenu tekstūru un gandrīz čirkst, kad nokož.


Kā pagatavot?


Kaltētos aļģu gabaliņus vienkārši iemērc ledainā ūdenī uz 5 līdz 6 minūtēm, pēc tam nokāš un nospiež lieko ūdeni. Cits paņēmiens ir wakame blanšēšana - kaltētos aļģu gabaliņus īsu laiku iegremdē verdošā ūdenī, pēc tam nokāš un noskalo ar aukstu ūdeni, tad nospiež lieko ūdeni. Blanšēšana izceļ wakame aļģes koši zaļo krāsu, un jūs parasti to darītu, ja to izmantotu aļģes salātos, nevis zupā.


Visbeidzot, kaltētos vakame gabaliņus var samalt garšvielu dzirnaviņās un izmantot kā pa virsu uzberamu garšvielu salātiem vai pievienot zupām, zivīm vai sieram.



See translation


0 comments

Related Posts

See All
bottom of page