Lielisks veids kā pievienot garšas mājās ceptai maizei ir garšvielas. Sākot no garšaugiem kā baziliks vai dilles, līdz pat sēklām un īpašām sālim. Apkopojām galvenās garšvielas, lai varētu izpausties ar receptēm.
1. SMARŽĪGIE PIPARI
Smaržīgos piparus, kas izskatā ir lielāki par melnajiem pipariem, visbiežāk maizes cepšanā izmanto maltā veidā. Receptēs tos sastapsiet kombinācijās ar kanēli, ingveru un muskatriekstu.
Rauga maizes cepšanā, izmantojot smaržīgos piparus, iesakam izmantot ne vairāk kā 1/4 tējkaroti piparu uz vienu krūzi miltiem.
Smaržīgos piparus varat iegādāties šeit: www.avokado.lv/product-page/smar%C5%BE%C4%ABgie-pipari-veseli
2. ĶIMENES
Kur tad bez ķimenēm! Tās tiek izmantotas gan kā dekorācija, gan lai piešķirtu maizei jaunas garšas!
Ķimenes varat iegādāties šeit : www.avokado.lv/product-page/%C4%B7imenes-veselas
3. KARDAMONS
Gan melnais, gan zaļais kardamons ir svarīga daļa saldajās maizēs un dažādās Ziemassvētku maizēs. It īpaši kardamonu var redzēt skandināvu maizes receptēs.
Kardamonu varat iegādāties šeit: www.avokado.lv/product-page/kardamons-za%C4%BCais
4. KANĒLIS
Visbiežāk kanēli atradīsim saldajās maizēs ar gardām augļu un šokolādes kombinācijām.
Kanēli varat iegādāties šeit: www.avokado.lv/product-page/kan%C4%93%C4%BCa-standzi%C5%86as
5. KRUSTNAGLIŅAS
Krustnagliņas ar savu aromātiskumu arī ir nokļuvušas šajā sarakstā. Klasiski tās tiek kombinētas ar kanēli un anīsu. Ar šīm garšvielām ceptā maize paliek populārāka vēsākajos gada mēnešos, kā arī Ziemassvētku laikā.
Krustnagliņas varat iegādāties šeit: www.avokado.lv/product-page/krustnagli%C5%86as
5. ĶIPLOKI
Maizes cepšanā var izpausties gan ar svaigiem, gan ar kaltētiem ķiplokiem. Pastāv daudz iespēju, kā uztaisīt visu mīlēto ķiploku maizi.
Ķiplokus varat iegādāties šeit: www.avokado.lv/product-page/%C4%B7iploku-granulas-g-5
7. INGVERS
Ingvers lieliski iederās maizēs gan pulvera veidā, gan gabaliņos. Ja izmanto svaigu ingveru, iesakām pievienot vairāk nekā šķiet, ka prasās, jo cepšanas siltums samazina svaigā ingvera garšas stiprumu.
Ingveru varat iegādāties šeit: www.avokado.lv/product-page/ingvers-gb
8. MUSKATRIEKSTS
Malts muskatrieksts tiek likts pie saldām maizēm, tai skaitā vafelēm, pankūkām, kēksiņiem To daudzās receptēs kombinē ar kanēli.
Muskatriekstu varat iegādāties šeit: www.avokado.lv/product-page/muskatrieksts
9. ROZMARĪNS
Rozmarīns ir klasika, kurai noteikti jābūt kādā no maizēm Tavā virtuvē. Rozmarīnu lieto, lai pievienotu īpašu koka garšu. Tas nemaina maizes kopējo aromātu. Rozmarīns īpaši iederās rauga maizēs un arī bieži tiek izmantots bezglutēna maizēs. Protams, esiet uzmanīgi, pārāk daudz rozmarīns var sabojāt jebko.
Rozmarīnu variet iegādāties šeit: www.avokado.lv/product-page/rozmar%C4%ABns
10. SALVIJA
Salvija ir maigs garšaugs, kurš ir daļa no mētru ģimenes. Izmantojot to maizes cepšanā, iesakām izmantot kaltētu nevis svaigu salviju, jo svaigs garšaugs var izmainīt mīklas konsistenci. Kaltēta salvija maizei sniegs atsvaidzinošu garšu.
Salviju variet iegādāties šeit: www.avokado.lv/product-page/salvija-1
11. SEZAMA SĒKLAS
Gan melnās, gan baltās sezama sēklas ir lieliskas maizes cepšanai. Tās var izmantot ne tikai kā dekorāciju uz maizes, bet arī iecepjot pašā mīklā. Ja īpaši iegaršojas šī kombinācija, iesakam izmēģināt TAHINI pastu ar maizi.
Gaišās sezama sēklas variet iegādāties šeit: www.avokado.lv/product-page/sezama-s%C4%93klas
Melnās sezama sēklas variet iegādāties šeit: www.avokado.lv/product-page/meln%C4%81s-sezama-s%C4%93klas
Šos visus gardumus atradīsiet mūsu interneta veikalā www.avokado.lv vai AVOKADO veikalā Rīgā, Tērbatas ielā 49/51 !
Comments